sâmbătă, 6 martie 2010

CM 2010: Joseph Blatter, pe deplin increzator in masurile de securitate din Africa de Sud

Într-o conferinţă de presă susţinută vineri la sediul FIFA din Zurich, preşedintele FIFA, Joseph Blatter, s-a declarat pe deplin încrezător în măsurile luate de Africa de Sud pentru garantarea securităţii echipelor şi suporterilor la Cupa Mondială 2010.

CM 2010: Joseph Blatter, pe deplin increzator in masurile de securitate din Africa de Sud "Evident că avem încredere, altfel nu am fi luat decizia de a încredinţa Cupa Mondială Africii de Sud", a spus Blatter în conferinţa de presă care a închis un seminar al responsabililor cu securitatea din 29 de ţări din cele 32 calificate.

"Africa de Sud a demonstrat anul trecut, la Cupa Confederaţiilor, că măsurile de securitate funcţionează. Dacă a mers la repetiţie, de ce nu ar funcţiona şi la reprezentare", a adăugat patronul fotbalului mondial.

Bhekokwakhe Cele, şeful poliţiei sud-africane, s-a aflat alături de Blatter pentru a detalia dispozitivul de securitate. Ca şi la precedentele Cupe mondiale, poliţia locală va primi sprijin din partea ofiţerilor de securitate veniţi din ţările calificate şi care vor viza în principal suporterii.

"Africa de Sud numără 188.000 de persoane în forţele sale de securitate", a adăugat şeful poliţiei: "44.000 vor fi desemnate pentru supravegherea locurilor de disputare ale meciurilor, în timp ce restul va fi însărcinat cu securitatea în întreaga ţară. Suporterii nu vor rămâne cantonaţi în locurile în care au loc meciurilor, ci vor profita şi pentru a vizita Africa de Sud".